Tuesday, March 29, 2011

| The Ramlees - Itulah Sayang

yes! my fav songs. old school lah I layan lagu macam ni. almost other people love this song. haaha.. tapi ada yang menentang lagu ini di ubah kenapa nak fikir negatif ye yang menyatakan penyanyi artis muda sekarang 'rosakkan' lagu P.Ramlee. apa yang merosakkan pada lagu nya? I rasa irama lagu ini masih tidak lari dan ramai orang masih mengenalinya lagi. I akui, lain orang lain pendapat kan. cuma tak salah kan kita berfikiran positif/terbuka untuk artis muda kita. (walaupun I kurang dgn artis Malaysia) Dengan cara inilah artis muda sekarang nak wujudkan kembali zaman P.Ramlee atau nak mendekatkan lagi jiwa anak muda sekarang dengan lagu-lagu macam ni. Pernah you all terfikir kenapa sampai sekarang ni mana-mana lagu PRamlee tidak telan dek zaman? I rasa kalau allahyarham PRamlee masih hidup, dia akan tersenyum kerana lagunya sepanjang zaman di nyanyikan kembali mengikut irama lagu kreativiti masing-masing asalkan tidak lari yang sebenar. pada I mereka menyanyi tiada yang salah pon. Lagipon, mereka menyanyikan semula lagu-lagu begini sebab automatik semua orang tahu itu lagu PRamlee. tak de orang lain lagi lah. tu je motifnya.apa susah sangatlah dorang2 ni nak fikir. berfikiran nak sempit je ea..  entah-entah2 yg stalker berfikiran negatif tu jarang sekali nk dengar lagu PRamlee. tak kan hari-hari dia dengar lagu zaman 60an. then, suka-suka je nk kumen salah orang itu ini.
currently using my hp ringtone.
tapi junior I pon pakai juga tone alert massage.
sibuk aje(!)

lagu ini  khas ditujukan insan I sayang




2 comments:

hantu GiGi said...

hmm..bg nurul..nurul xsuke bdk2 muda nyanyi lagu pramlee..suke lagi yg original..huhu..

Arine Romano said...

hantuGIGI:
haha..mmg lah bile dorg nyanyi xfeel..
tp motif dorg jz mengenang kmbali.cube nurul nyanyi, sme x ngn pRamlee nye sore.x an..sme lah ngn dorg.Tq for reading ye