Wednesday, December 15, 2010

| apa masalah aku?

jadi pemandu yang terbaik. good job(!)

hello pretty people and silent readers,

Jarang I bangun seawal 6.34pagi dan siap mandi lagi. tak tahu lah semangat mana datang tiba-tiba lak I nak mandi pagi-pagi buta. selalu kalau mandi awal pagi macam ni masa kt kolej je la. itu pon paling awal pukul 6 pagi I dah bangun. sejak cuti sem ni, I makin rajin follow mom I pergi sana sini. pantang mak I keluar bersiap-siap, I mesti tanya nak ke mana then, wajib I ikut. mak I pon naik rimas dah. haha. suka hati I la kan. So, I cakap lah, nanti dah naik sem tak leh nak jalan-jalan macam ni selalu. hari-hari mak I keluar. ada saja urusannya sejak dah lincah drive ni. tadinya selepas I temankan mak I pergi ke pasar, handphone mak I ada orang call. I yang angkat. rupanya dari pakcik Zainal iaitu jurulatih memandu. aduyai. I tak ready lagi sebenarnya walaupun niat di hati nak habiskan time belajar ni. I pon pergilah sementara tak de apa nak buat kat rumah ni. dalam pukul 12 tengahari pakcik Zainal pon sampai amik I kat rumah. I belajar memandu di Riakar di Danga Bay bersebelahan dengan TuneHotel. agak berpeluh kaki dan juga tangan I ni sebenarnya. masa I drive, mula-mula ok. tapi lama-lama I pon tak tahu kenapa I susah nak buat dua kerja dalam satu masa? nak dengar pakcik tu bagi arahan lagi, nak fikir apa patut I buat masa tengah pegang stereng. so, jadinya agak kelam kabut tangan I ni. I ni rendah, so agak lenguh juga kaki kiri I menahan class nya. apa lagi pakcik Zainal pon dah pening kepala dengan I agaknya. paling menyirapnya "awak ni bukan nak dikatakan lemah lagi, tapi bawah lagi lemah." pehhh.macam tu sekali penilaian dia kat I. so, APA MASALAH AKU ni? sumpah I 'dedor'. I tak marah pon pakcik tu cakap macam tuh, tapi I marah diri sendiri kenapa dengan diri I ni sebenarnya. dia cakap I tak dengar cakap dia. jujur lah I kata, I ni blurrr tau. Lambat sikit nak faham orang cakap then kene buat sesuatu. maknanya 2kerja 1masa. so, I termenung jap. pakcik memang baik. seriously. dalam hati ini, "bolehkah aku lulus dengan cemerlangnya?hmm...ye.saya percaya cakap pakcik.terima kasih banyak marah saya tadi." ok. esok ada lagi driving study. moga-moga jadi lebih baik dari yg semalam. Amin~


*selepas habis memandu, I sempat tengok Pendita penenang jiwa saya.

14 comments:

myfandy said...

halu.......nak tanya bleh x?
macam mana nak buat blog kita kluar lagu eyh? bleh tolong ajar x?

Arine Romano said...

err..boleh2..u ikot step ni k

1. opn musicdumper.com
2. search lgu pe yg u nk.
3. kt bwh de snarai lgu.
4. kt bwh belah knn de code, den u klik copy kt situ
5. u g blog, pergi kt dashboard-->
design--> page element-->klik add gadget-->cr HTML--> paste code yg u copy td.

...END

Budak Giler Cadbury said...

gudluck dear :)

miSsh chiOrikA said...

lol . u nebes tuh . tuh yang u gabra nk buat . jd sume bnda na buat ta kne . try yur best uke hunn :)

Arine Romano said...

Budak Giler Cadbury:
hahaha,,tQ for short dear!

Arine Romano said...

miSsh chiOrikA:
myb kot u.tp rse cm da abes ready da..grr.bengang tol dri ini...huk3

miSsh chiOrikA said...

ready sbb excited . .
tp nebes ttp ade . cume kne ykin & pcye diri . yang u bole buat uke hunn :) jgn give up !

myfandy said...

hehehe..thanks coz tolong ajarkan...tapi ade link lain x selain music dumper nie coz saya punya internet maybe x leh bukak coz paham2 jelah,office punya..huhuhuh.....ade link lain x?

Arine Romano said...

miSsh chiOrikA:
hehehhe..tQ for yeahhh u...
nt i cbe yakin kn tao tao...

Arine Romano said...

myfandy:
ada..
ni salu gk org gune klu u pasan...
http://www.fullmusik.co.cc/

myfandy said...

thanks a lot arinie.......
nasib baik awak ade......
time kasih seklai lagi.....

Aweyn said...

its okay.benda baru mmg kene amik masa sikit :)
take it easy.. :)

Arine Romano said...

myfandy:
ok babe..
err..
i ta knl pon u..
nme u fandy ker???

Arine Romano said...

Aweyn:
hehhe..tu lah u..
myb i tkot kot..
hope sok lebih bek dr arini..
tQ for short aweyn!