Wednesday, May 11, 2011

| medical check up

Hello pretty people(!)
Doing nothing to as the same.damn bored.Today, I went to medical check up. itu pon dengan saranan sayang I dan kawan baik I. medical check up untuk tahu apa penyakit sebenarnya. Kerap juga I sakit kepala tak kira time. Tiba-tiba je dah rasa sakit. itu yang buat I risau sangt. sebelum ni I memang ada migrain teruk. I tak boleh tak makan, suasana yang sejuk terutama kalau ada air cone, penat, atau stress. minggu ni dan minggu lepas makin kerap pula. pernah pergi klinik tapi cuma bagi ubat sakit kepala biasa. baik I pergi kedai beli panadol active fast favourite I. tak de lah I kena tunggu turn ambil nombor kan. dah lah I tak suka menunggu. nasib baik I pergi Hospital JB tak ramai orang.not bad lah. sebab I pergi belah petang. dlam kurang satu jam je urusannya, tapi ini first time I buat check up di sana. everything I tak tahi service macam mana. rasa orang bodoh je. yelah. I pergi sorang je. buat-buat tahu sudahlah kan. 

setelah check apa masalah I, nak tahu apa doktor amoi cantik kata? Dia kata tekanan darah rendah 90/60 je. I pon tak faham sebenarnya tekanan darah manusia normal berapa.hehe. lepas tu I kena berpantang lak. nak tahu apa?

 NO chocolates 

 NO ice

 No coffee or caffeine

Kalau chocolate atau kopi tak ada I boleh hidup. tapi ais tak tak boleh kot. ouh tidak. minum air suam je. bila sayang I tanya, dia kata I degil. lagipon dari dulu lagi dia tak bagi I minum ais. tapi I gile CoolBlog. itu lagi I kena pantang. He was said, "no ice". ok fine dear. lepas ni I kena mengadap ubat lak. ubat apa ntah. doktor kata, kalau rasa sakit je makan. fungsinya, mengurangkan sakit je.bukan sembuh hilang terus. nanti ubat habis, kena datang lagi.leceh lah. I dah malas.uh,,,  Semalam I pitam kejap. berpinar mata ni. silau. baru tahu itu situasi pitam bila I cerita kat sayang I. rupanya dah banyak kali I pitam sebenarnya. btw, thanks so much to my dearest always support I ye. heart you

kesian kawan baik saya.awak sabar ye 'YA'

5 comments:

Farhan Ibn Yahya said...

haha...g gak ko ekh...

dlu punya degil...

mungkin aku oke skrg sbb aku dah jarang minum kopi, makan coklat dan minum guna ais...

bb tue kurang...

anyways, berpantang la...

jangan degil2....

izzah said...

eh,my dad pun low blood pressure,lg kuat minum kopi!tak phm la.he said that ccoffe is good for someone yg low blood pressure.

Arine Romano said...

Farhan Ibn Yahya:
ahhaahah..iye.ak mmg degil pon.thnks care of me beb

Arine Romano said...

izzah:
ouh ye ew ?tu mne fkta dad u dpt ea.myb die slh aggp kot.kopi mmg ley wt low blood pressure.not good.nt i wt research

missh chiorika said...

ok . terliur tgk coklat tuh -.-'