Thursday, March 3, 2011

| perjalanan 9 buah negeri

hello pretty people.
Sudah seminggu I tak update blog. masa tak izinkan I langsung nak update. tapi tak pe. I ada story sepanjang minggu lepas. perjalanan I redahi 9 negeri. Daripada Johor sampai lah ke Perlis. 12 jam perjalanan. pada mulanya I 50/50 nak pergi sebab fikirkan kelas I hari isnin pack sangat. takut I penat. My bonda pon da pesan. bila fikir balik macam rugi lak. kalau I tak pergi bila lagi I nak jalan jauh ramai2 macam ni kan. so, I layankan aje lah trip nih. memang havoc dengan perangai makcik2 dengan layan kepala member2 I nih. perjalanan seramai 40 orang. Ini kali kedua I turun ke utara setelah lebih kurang 10 tahun tak jejak ke sana.haha. lama kan? di sini I ada post photo seperti di bawah. ada banyak. tapi sikit2 je lah I post. tak de masa I nak edit. masa sangat terhad. mana yang penting je.
-
-
-
dalam bas sempat lagi bergambar.
padahal belum tiba highway lagi.


lokasi di R&R Machap.
memang happening.
tapi perjalanan masih jauh lagi.
bila lah ye nk sampai.
haha

dalam pukul 7++ pagi sampai juga di Kedah.
berehat d R&R (lokasi xpasti)
tapi bersiap2 di homestay.
I bersiap ala kadar.
kalau di rumah org, I malas nk touchup lebih.


masa ni tunggu pengantin perempuan bersiap.
adalah dalm 15minit dalam bas.
time ni dah tengahari.
panas terik giler!
sesampai sahaja di dewan koperasi guru-guru.
-
-
-



satu keluarga dari Johor

lebih kurang 45minit, kiteorang pon balik.
singgah di Padang Besar.
apa lagi, shopping lah.
first time I sampai sana.
rambang mata tu xlah.
tapi xtahu apa yang nak di belinya.
ni je lah I sempat beli.
burung hantu WAJIB.
I dapat surprised dari Botak.
dia beli 3 ekor, color biru I bagi Izni.
tapi I beli di Pekan Rabu.
Di Pekan Rabu I beli kuih fav, Kuih Karas.
yg tak ada di selatan.
Utara je ada.so, rugi I xbeli.

When we 1st met, I had no idea you would be so important to me

2 comments:

zOeY zAu YaH said...

eh mai utara ka? jauhnya haha...
ingatkan u yg pengantinnya haha

Arine Romano said...

zOeY zAu YaH:
a'ah.sj jejalan jauh ramai2.
eh.i muda lg.
lom timenyer..
u tu bile ye...