Wednesday, February 23, 2011

| S.T.U.D.Y

(rajah 1)
Hello pretty people,

Pada petang Rabu, sepatutnya I ada sukan(ko-kurikulum). Tapi I tak pergi pon. Bukan sebab I malas ye. I nak berehat. pergi kelas pagi tadi pon I migrain dan still under control. Nasib baik satu kelas je. esok pula I ada test 1. OMG! dah lah subjek membaca. honestly, I bukan suka subjek membaca dan ayat bulat2 dari buku. memang I lambat nak faham dan tak akan faham. Subjek ni je lah I give up. dah lah assignment tiap-tiap minggu. ada satu assignment I hold. Hari jumaat je I hantar. janji I buat daripada tak hantar kan.hehe. seperti rajah 1 di atas, I kerap juga lakukan. tapi salah satunya. bukan semua dalam satu masa. choyyy! 

Sleeping - kalau I tak cukup tidur lah. sikit banyak I bantai je tidur. kalau I tahan-tahan mengantuk apa pon tak masuk gak apa lecturer tu ajar. so, baik I tidur. tapi kes ni jarang lah. selalu masa zaman I sekolah dulu. memang terkenal dengan kaki tidur. buruk kan rupanya? masa tu, I peduli apa. janji I puas dapat lena sekejap pon jadi lah. 
Talking - I jarang bersembang masa dalam kelas. pada I kalau bersembang masa lecturer tengah membebel I rasa agak biadap. Sebab I pernah rasa dan pernah letakkan diri I di hadapan. kalau I bercakap dan ada yang menyampuk dan tidak hormat ketika I sedang bercakap di hadapan I rasa macam tunggul dan useless.
Unlimited texting - inilah perkara paling kerap I buat dalam kelas.haha. depends on pada lecturer juga. kalau mereka tak kisah I slumber je text. tak yah sorok-sorok. tapi I still stay on my class. tak de lah I leka sangat handphone kat tangan.hehe ^.^
Dreaming -  tak nafikan I suka berangan dalam kelas. daripada I sekolah rendah lagi. tapi I tak tahu apa yang I termenung kan. ibarat macam I berada di dunia I sendiri. kadang-kadang I tak perasan I tengah termenung. itu zaman I sekolah. tapi I dah kolej ni jarang berlaku. sebab daripada mula I datang kolej sampai lah sekarang, I mesti belajar depan sekali. kalau boleh nak satu table dengan lecturer. Supaya lecturer familiar dengan I dan I boleh catch up apa yang mereka bebel kan. nampak macam I pelajar skema kan? tapi kenapa masa zaman sekolah I tak macam sekarang ni ye?hmm...
Yawning - ini pon selalu juga. mana-mana pelajar dari sekolah sampai lah peringkat phD sekali pon bohong tak pernah mengantuk. puncanya tak cukup tidur je. lagi satu kalau cara pengajaran yang cikgu/lecturer ajar membosankan boleh menyebabkan mengantuk yang melampau. tapi layankan je lah apa mereka ajar kat depan tu.. faham tak faham tu lain cerita lah.
  
bergosip di 'Starbuck'
Sekali sekala gosip dengan bestfriend/buddy di tempat macam ni best juga. ayik-asyik kat FB, twitter, myspaca and so on tak pon di rumah, kelas, tempat makan, tepi jalan, dalam bas. bosan kan? Tujuan I ni bukan nak ajak korang gosip lorh. mahu cerita apa I rasa sepanjang I berada di sini (Bandar Penawar). I rasa this year paling teruk emosi I kene hentam habis-habisan. angakara teman-teman dan kawan-kawan yang tak pernah I terfikir mereka akan buat macam ni. Mungkin disebabkan I ni spesis manusia yang tak pernah kisah. here, this is second place I bercerita. the first person of course my best buddy Izni. Fortunately, she's always hear my any problems. sejujurnya I memang la bodoh dalam situasi apabila menolong orang yang sedia sudah buat I kecil hati yang teramat sangat. so, tak hairan lah I selalu termenung, bersendirian. because of I dah tak percayakan orang. Bukan sekali tapi berkali-kali. I ni jenis pendam. tak mampu untuk I luahkan. Sometimes I terfikir, I belajar dapatkan pointer yang sebaik mungkin pon orang suka ambil kesempatan. I cuba muhasabahkan diri ni. satu je I bayangkan, kejayaan aku sedang menanti di hadapan.kau tunggu je bila sampai waktunya nanti. Thank you so much babe(Izni), You always be my side. I love you(!)


p/s:
buka Microsoft Word. Taip dalam huruf besar, Q33 NY(no pesawat langgar PWTC). Tukar saiz font tu kepada 48. Kemudian highlight Q33 NY kepada font WINGDINGS. Apa yang korang nampak? Kebetulan atau dirancang? Hasilnya    Q33 NY ---> Q33 NY (sumber daripada kawan I)



 most happy you still  keep on.
I'm quit nervous when I talked to you

3 comments:

miSsh chiOrikA said...

hye sygg .
nice meaning 4 stdy .
HAHA . gosip ta ajak i un kn .
sedih nye . mentang2 i jao .
hukhukhuk :(

natasya eddie said...

the truth! ahah.fakta ^_^

nub said...

gosip jaa kerjanya. gahaha