Thursday, March 31, 2011

| fake eyelashes


Hello girls and stalkers(!)
Ni bukan tuorial nak pakai fake eyelashes atau bulu mata palsu. Tak reti I buat tutorial. cuma I nak show apa minat pada makeup je. yes, damn love fake eye lashes now. almost everyday I pakai. Nak tahu bagaimana I boleh addict? Actually dah lama I nak pakai but I'm not enough self confident nak pakai. mungkin sebab fikir orang cakap apa kalau I pakai fake eyelashes. something like, "beria nye minah ni pakai bulu mata." haha. so, first time I pakai sendiri, tiba-tiba cantik lak kan. first act, rasa berat je. tapi dah lama-lama I pakai macam dah biasa je. dengan slumber I pakai pergi kolej. dari jauh nampak mata I adorable gitu. haha. then pakej lagi I pakai contact lens. kalau tak apply blusher, eye shadow, compact powder I still can ignore. janji mata I ada gel eye liner, fake eyelashes plus with contact lens. Now, I banyak koleksi fake eyelashes ni. tapi I show yang I suke pakai. macam gambar di bawah ni, brand Elianto. I suka sangat shapenya. bila I apply, nampak natural je. price RM15. the first fake eyelashes I tried. second, yang ni panjang lentik dan tebal. kalau tak biasa pakai rasa berat. tapi yang ni pon I suka juga.

Respon kawan-kawan: over all they give a compliment. contoh macam, "cantiknya mata", "I suka lah mata you", "rajinnya pakai fake eyelashes", "hey arine, you nampak lain lah". Tak kira lah boys or girls ada responnya. Kalau I tak pakai pon mereka-mereka ini tanya juga. tapi excuses I selalu I cakap, I lambat bangun atau "I'm not in the mood to make-up". Now, my second sis pon pakai juga tao. kalau I ada baru dia pakai. sebab dia tak pandai pakai. Bonda I pon dah tak heran dengan perangai I yang suka makeup. Kadang-kadang dia bising gak mula-mula I habis duit kat make-up je.  Lama-lama bonda I dah tak kisah. I tak gila kan jenama mahal macam MAC or Bobbi Brown. ikut pada kemampuan I lah kan. kalau I dah pegang duit sendiri, I beli juga lah yang ada brand. I stop here. nak cerita pasal fake eyelashes je. Assignment still undone. so, I want continue my work. :))


 last meeting, take care



6 comments:

miss ontel said...

kak arine.comelnyer....like !

Arine Romano said...

miss ontel :
tQ dear...
hehehe

rena. said...

kemain kau an, pinjam sepasang ! ;D

Arine Romano said...

rena:
hahahha..
pinjam?bole je klu ko nk..
hahahah...pndai psg x?

aNiss :):) said...

comel! comel!

Arine Romano said...

aniss:
hehehe..
tQ anis..