Thursday, February 3, 2011

| kembalinya aku disini

lovely of the ring
hello pretty people

sudah masanya I menaip blog kesayangan I ni. akhirnya... mood I sekarang baru je bangun tidur. terima kasih Botak, anda sudi mengejutkan I dari mimpi yang lena tadi. Nanti I reply text kamo selepas I habis kerja ye. sebenarnya I baru baik dari flu Attack and sneezing non stop(!) penatnya badan I macam ni. tadi I terus tidur tak makan ubat pon. so, bila bangun tadi pon selsema masih ada. it's ok I will fine. harini sudah 27 hari I tak update blog. masa mencemburui I sangat-sangat. hampir sebulan juga ye. lama tu I biarkan blog I macamni. so, hari ini I akan cuba cover balik semua story sepanjang bulan Januari yang lepas.



I wish Happy CNY to all my friends who are celebrating(!)



Selamat Hari Pertunangan
Badrul  Aiza Hermalis
22 Jan 2011
I ucapkan TAHNIAH semoga both of you sampai ke jinjang pelamin tahun ni ye. tarikh da tetapkan belum? dengar bulan Jun atau Nov. haha. tak kisah lah bila kan. asalkan ijab kabul itu penting. "Badul, kahwin je bulan 6 ni, kesian kat akak." hehe. kalau boleh you all elak lah bergaduh setiap hari ye. kalau dah berjumpa nak gaduh apatah lagi kalau tak berjumpa kan. tak gitu? kepada akak, Arine minta maaf lah kalau Arine tidak berterus terang dengan akak selama ini. bukan niat nak menipu, cuma tak nak masuk campur urusan Badul dengan akak je. ye la Badul kawan baik Arine, akak pon dah macam akak Arine sendiri. so, apa-apa hal harap boleh settle dengan cara rasional.hehe




currently in class
I dalam kelas kadang-kadang berangan kejap. kalau terlalu fokus sangat, memang tak jadi apa lah. busan time ni. kelas sejuk sangat. air cone betul-betul bawah kepala I. lecturer I bukan perasan pon apa I buat. I selalu duduk dalam kelas mesti depan sekali. ambil berkat orang katakan. tetapi memang betul orang kata. kalau nak cemerlang mesti berada di barisan depan sekali. niat tu mesti dah siap-siap dari awal.hehe. ok, bercakap soal belajar ni, I sekarang sudah di semester 4. so far ok je.(bunyi maam susah sangat nak kata ok kan?) bukan apa, setiap semester mesti ada sahaja dugaan dan halangan yang I cuba tempuhi. lagi- lagi soal berkawan. kita ni makin berusia makin matang la berfikir. sekarang kita dah sampai level IPTA/IPTS bukan lagi di sekolah rendah/menengah. tapi tak semua mereka berfikir seperti mana I berfikir sekarang ni. I pon dengan masalah I juga. memang personally tapi I tak akan bawa masalah masuk dalam urusan study I. I nak bersikap profesional dan kalau ada masalah immediately kita cuba selesai sacara rasional. I dah penat lah nak makan hati setiap hari. tapi macam mana susahnya I, I tetap cuba yang terbaik di kalangan kawan-kawan I sekelas. ini baru peringkat kita belajar, macam mana nanti kalau dah masuk alam pekerjaan? tak kan nak buat pernagai macam ni kan. come on lah... bukan selamanya kita nak jadi katak dalam cermin kan. korang tengok I berjaya sepanjang masa sebab memang dari azali ke I ni pandai? tak tahu ke, nak dapatkan apa I impikan kena menangis dulu tau baru menjerit kemudian. biar rasa susah dulu. maksud I kat sini bukan susah mencari rezeki, tapi susah mnecari iLmu. ibarat kau nak bagi anak bini kau sesuap nasi. boleh ke? macam itu lah apa yang I bayangkan dan apa yang I buat. orang tak tahu. senang je serkap jarang "boleh la, course dia ambil senang". hello, kalau senang course yang I ambil ni tak wujud lah dekat mana-mana kampus. hari-hari kau stay up mengadap facebook setiap masa itu apa? ada kata lagi I ni berlagak dress up macam ambil course OM(office management). who care bitch?! ini I dari bandar tao, bukan kampung keluar bandar punya perangai. kenapa ada yang sakit mata dengan diri I ni? sedangkan I tak kenal pon you all ni. tapi senang je nk judge I macam-macam. I respect semua yang ada. tak pernah sekali pon memperlekehkan sama ada kampung atau bandar. sama je pada I. asalkan mindset/mentaliti korang jangan berfikir terlalu kolot. itu sahaja. apa pun satu je I nak beritahu, "jaga diri dan jadi diri sendiri" itu lagi penting(!)




(blogwalking please)
hi Nina. sorry, I stole your picture. sebab I dengki u pegang cadbury macam tu.hehe. I cuma nak baritahu you, I sudah berjaya update blog I ni dengan jayanya. You suka tak? terima kasih sangat-sangat semalam u post entry u semalam pasal I. I tak tahu lah dah berapa kali u story pasal I dalam entry u tu. tapi I ni je tak pernah sempat-sempat nak update. dan lagi satu, I sangat teruja dengan blog u yang makin superb sekarang. kalah I sekarang. followers u pon makin meningkat. I ucapkan tahniah sebab u berusaha apa yang u nak sebalum ni. daripada kosong sampai lah berpinak ranak blog u. that's why I terlalu cemburu kan blog u sekarang. IMY dear(!)



(blogwalking please)
hello Yana. I teruja sangat dengan gambar kita dua kat atas ni. bila lagi kita nak keluar macam ni lagi ea? I rindu sangat time kita bersama. sejak u tak ada, I sorang-sorang je u. u lah selalu I cari tika I problem or happy. tapi honestly, I tak pernah lupakan u. kalau u free kita hangout lagi ye? then thank you so much dear sebab u post entry tu. buruk lah muka I time webby.ishhh...malu lah..I sayang sanagt-sangat. you are my best buddy(!)


(blogwalking please)
she's my newbie. I loike her style. I satu kolej dengan dia ni. tapi course yang berlainan. apa yang menarik pasal Izni ni? haha. sebelum I rapat dengan dia tak pernah sekali pon bertegur sekadar terserempak di kolej just make a smile je. baru dua bulan I rapat dengan dia melalui laman web sosial (facebook). honestly, she's really kind with me and good listener with me. cuma kiteorang elum sempat lagi hangout together tapi ada perancangan lah. now masing-masing busy je. I sempat berborak berjam-jam di kolej atau di kedai makan je. one more thing, cara dia berfikir sama dengan I berfikir. dengan sebab itu, I boleh accept she's a good friend. sampaikan kiteorang ni boleh dijadikan isu hangat lah juga. ramai yang tertanya tanya sejak bila I dengan Izni boleh jadi rapat. bukan sorang dua tapi lebih dari tu. tapi kiteorang decide, just let it be. kiteorang rapat pon nak jadi isu sangat ke? haha


softball time(!)
kenapa I bertudung ye? haha. time ni I bersukan la. sebahagian subjek ko-Q. I main game softball. peraturan ketika bersukan, I kena pakai tudung. Wajib. tak kisah lah. I pon tak keberatan. hehe. sudah 5 tahun I tinggalkan dunia sukan ni. lagi-lagi softball. dulu I join game ni sampai peringkat negeri zon Wilayah Persekutuan dapat tempat ketiga. lama juga I tak pegang game ni. glove I pakai pon baru lagi. so, bila nak genggam bola susah sikit. orang kata kene 'gigit' dulu glove tu bagi senang nak genggam. buat masa ni I belum sempat lagi ambil gambar masa game ni di langsungkan. tak pe. akan datang I akan post kat blog ni. rupanya ramai tak tahu softball tu apa. yela game ni tak semua sekolah ada. tapi I join habis lah game ni. excited snagt. terima kasih kepada Encik Fadzil(lecturer) sebab adakan game ni. dengar-dengar nak tunggang kuda. betul ke? hehe



hati sekeras kerikil
terima kasih  melayan saya dengan kesetiaan
bulan Februari, bulan cintaku

17 comments:

NurulHafiza said...

nampak manis bertudung :)

Arine Romano said...

NurulHafiza:
hehe. terima kasih ye(!)
malu2

NurulHafiza said...

cube try slalu...mesti berderet minx no phone heee

Arine Romano said...

NurulHafiza:
haha.jgn nk ngarut lah.xknnye.tp bkn di bPnwar lah nk try.tao2 je life kt sne cmne.pki skali pon org da judge -ve cm2.

nub said...

hehhe. update jgak akhirnyaa

Arine Romano said...

nub:
hahahha..ni kali ke22 i type tao.mule2 td i taip tbe2 ilang.bengang tol!

Farhan Ibn Yahya said...

peh...
nie la cerita 1 bulan beb...
panjang beb..
sampai bernanah mata nie...
haha...
like it...

NurulHafiza said...

yg judge -ve uw pikiran sempit..meh sumpit otakk diaowg hahaha

Arine Romano said...

farhan:
hahahha..
mmg r..
berdarah ak mnaip
hampir 2 jam ak ciapkn..
gile seyhh
rmi cgt suh ak updte..
meroayn ak mnaip td..

Arine Romano said...

NurulHafiza:
hahaha..
berani u nk sumpit?
i on je u..
u pon rjin gk ea updte..
shantik..

Budak Giler Cadbury said...

arine thx syg .. imy 2 dear :)

Arine Romano said...

Budak Giler Cadbury:
hehehe..
welcome dear!

izni kaiyisah said...

im so touch by reading your blog post (!) thanks a lot,,im glad to have you as a friend (!) <3 love ya

KELI OH KELI said...

ya...akhirnya update jua...")
makan ubat biar cepat sembuh ya...

Arine Romano said...

izni kaiyisah:
heheheh..
tQ for reading babe(!)
im glad too..
love u too(!)

Arine Romano said...

KELI OH KELI :
hehehe...
tu lah..
ni je yg de mse..
so xnk buang mse yg de nih...
ok..tq egtkn i..

Manjer yanawan said...

you, miss you, thx sb you letak part for me and you, sgttt di hargai! miss you dear!!!