Wednesday, November 3, 2010

25 perkara tentang Arine Romano

natural eyes contact |

hello beautiful people and followers,

Completely my next exam just now. SCI 2123 in subject Statistic. Still have two papers for the next week. Next Thursday its over.! So here, I want to describe 25 things about me. I've been received from Syafiq Firdaus aka Chuck La Costa tag last nite. Hope you can spend a little time to read yeah.

1. My real name is Nur Azreen bt Romanoo. Here, they call me Arine. But in Kuala Lumpur, they called me Azrine. Kenapa Arine?sebabnya masa I jejakkan kaki di Bandar Penawar I dapat idea nak tukar nama. Just spotaneous. Aren't a great idea? then, I was born in Hospital Kluang, Johor and raised in KL for 18 years. After that my family moved to JB last year after my dad was died.

2. I anak yang sulung dan ada lagi dua orang adik perempuan. Nama adik yang kedua Nur Azureen dan yang bongsu Nur Azleen. Nama semua dekat-dekat kan? Mak kata senang nak ingat dan nak eja.err?

3. I dulu sekolah rendah SK AU Keramat dan sekolah menengah SMK Taman Setiawangsa KL. Masa sekolah menengah I ambil jurusan perakauanan. I tak minat pon, tapi belajar juga. Tak pe la. Atleast I ada basic. Dari I form 1 sampai form 5 pergi sekolah jalan kaki. tak kira la panas atau hujan lebat I redah. Seorang pejalan kaki yang setia sepanjang 3km pergi dan balik.

4. Lepas I habis SPM, I kerja dekat Jusco Setiawangsa. Sebagai cashier dan waiteress. 3 bulan sahaja I kerja then I terus pergi PLKN di Alor Gajah. Kem Putra Putri Taboh Naning Alor Gajah atau Kem Put Put for short*. Disana I sebagai Ketua Platun mewakili kompeni Alpha. Memang best la. Paling best I dapat satu kem dengan 'buddy'. Kitaorang classmate dari form 4 lagi. Rumah pon sebelah flat je. Nama dia Siti Nur Ain Jalaluddin. Cuma I belum berkesempatan nak join reunion pon.

5. Tamat latihan PLKN, I balik KL jumpa dengan sahabat Loyal Kingdom dengan keadaan muka belang-belang. Baru habis PLKN dah masuk INSTEDT dekat Desaru. Mak yang suggested kan tempat tu.. Hakikatnya, tak pernah lagi pergi situ. Mula-mula nk daftar sumpah jauh gila tempat I study. Sekarang setahun lebih menapak kat sini boleh tahan la. I dapat tawaran jurusan Dip Sains Sukan under UiTM. Tapi I tak tahu langsung apa sains sukan. So, I main tulis je course IT.

6. Hobi I suka berjalan sebenarnya. Masa I kat KL dulu, I memang kaki keluar. Kalau I bosan, mesti keluar. I out sorang pon tak ada hal. Lokasi biasa KLCC, Pavilion, Bukit Bintang. Tapi setiap hari minggu, hari sabtu 'wajib' la. Rindu sangat time tu. Andai kata masa boleh undur(mula da nak berangan).

7. Kawan-kawan yang paling rapat pada masa itu Siti Nur Ain Jalaluddin, Fatin Ayuni Anuar, Siti Zafirah Zainudin, Nabila Baharuddin, Nadzirah Bahruddin, Anis Farahanim Abdul Rahman, Noor Farhana, Muhammad Adib, Raja Alifuddin, Hafizuddin, Muhammad Muzakir, Idham, Hasnol Kamil Hasnol Karim, Amir Firdaus Ahmad Tarmizi. I rindu sangat laaa.

8. I suka makan. Apa-apa jelah. Tapi fav I suka makan Pizza sebab ada banyak keju. I takk sabar nak cuba pizzaHut yang baru. Ada 6 jenis keju.Mesti cuba lah. Sebenarnya I suka makan masakan mak dan makanan Italy. Dua tu jer penting.

9. I suka warna merah. Bukti I suka merah, seperti jam tangan, beg sekolah yang usia sudah 4 tahun sampai sekarang I guna lagi buat isi laptop, anak patong kecil ELMO, baju raya 2 tahun lepas dengan tahun ini, pensil tekan Pilot etc.

10. I suka gigit kuku sejak kecil lagi sampai sekarang. Mak I bagi petua suruh I pakai inai. So, I pakai la. Hasilnya I dah tak gigit kuku lagi. Tapi tahan geram jer nak gigit.

11. I susah sangat nak rambut panjang. panjang paras dada I gatal nak potong. Bila dah potong menyesal tak sudah. Nampak degil I kat situ. Tapi sekarang rambut dah panjang balik. I dah janji tak nak potong lagi. Tunggu rambot panjang paras perut. Makcik I kata rambut I ikal mayang kalau panjang cantik. So, tunggu la cantiknya macam mana kan.

12. Dalam family I, I sorang je free hair yang lain pakai hijab. Dulu I memang pakai masa umur I 15 tahun tapi I rasa bukan diri I jer kalau pakai tudung. Maksud I, I nak pakai dari hati. Memang wajib, tapi insyallah I memang nak pakai. Tengok orang pakai cantik je. Sekarang yang pakai pon sekadar nak tutup diri sebenar. So, please perempuan jangan mencemarkan imej bertudung anda. Anda lebih tahu niat sebenar kenapa anda bertudung.OK.

13. Dulu di sekolah menengah, I skema. Serius. I bukan lah kaki hot sekolah. Yang I tahu pergi dan balik sekolah je. Tapi I aktif dalam Kelab Seni. Kalau ada majlis-majlis di sekaolah, I akan turut meng'organized'kan. Sampai malam pon pernah nak prepare untuk satu dewan.

14. I really love SURPRISED!!!! I pernah dapat surprised. Sampai bila-bila I tak akan lupa la. I nak surprised lagi dari si dia.

15. I suka dan gila akan strawberri. Pernah berangan nak pergi ladang strawberri.

16. Zaman sekolah I tak tahu apa itu 'couple'. I tengok member2 sekolah beria betul nak ada gf/bf. Ada yang form 1 pon da pandai 'couple'. Pehhh. I tak ambil tahu langsung. I tahu lepak jer.
I kenal CINTA masa umur 17 tahun. Cewahhh. Tapi sekarang dia bestfriend I.

17. I ada bestfriend forever. Nama dia Nur Liyana bt Norizan. Hi you. Being miss you la. I kenal tahun ni, sem lepas.

18. Cita-cita I nak jadi pakar dalam komputer. Tapi I minat komputer forensik. I cuba dapatkan tau pon I bercadang cari job dekat MSC di Cyberjaya. I suka ambil tahu pasal teknologi. Cuma belom habis teroka.

19. I suka menonton wayang. Kali pertama I pergi wayang masa umur 15 tahun. Movie pertama I tengok, Tipah Tertipu di TGV KLCC. Tapi I suka pergi wayang Golden Screen Cinema Pavilion. Tempat duduknya I boleh duduk dengan macam-macam gaya. Kali terakhir I tengok movie 'Salt'. The best movie is The Golden Compas with Ezhar and Efa 3 years ago.

20. I ni cerewet soal kebersihan diri. I akan pastikan badan sentiasa sapu losyen vaseline yang warna kuning sebab bau soya. Wangi dan sesuai dengan kulit I dan tak lupa pada deoderen Rexona. Dalam sehari 3 atu 4 kali I cuci rambut dengan Sunsilk dan treatment seminggu sekali. I tak obses pada kecerahan pada kulit muka aslkan kulit muka I sihat dan tidak berjerawat. I paling risau ada jerawat di muka walaupun satu. Lagipun kulit I jenis kering.

21. I akan pastikan I mesti pakai eyeliner. Sebab mata jenis bundar jadi bila tak pakai akan nampak pucat dan tambahan mascara. I suka make-up tapi tak suka pakai lipstik. I tak tahu kenapa. Banyak-banyak barang make-up lipstik je I tak ada.haha -_-

22. I layan lagu english version dan malay version(sikit je). Percaya tak kalau I layan lagu screamo dan metalcore/hardcore?heee. I suka dengar muzik mengikut mood. Kalau bangun pagi lepas mandi mesti dengar lagu. Lagu genre rnb. Meransang otak daripada pending berjam-jam kita tidur. Selepas dengar lagu rasa segar dan ceria.

23. I ada penyakit selsema yang agak kronik. I alah pada dalam keadaan sejuk macam air cone. I rela tidur pakai kipas je. I pon selalu kene migrain dan ulser di mulut(mata ikan org panggil).

24. I love wear a dress not too sexy ok.heee. I suka pakai heels 3 atau 4 inci. Kesemuanya jenama Summit dan lagi satu I suka jenama Nose. I suka shopping tapi jarang shopping kerana sibuk dengan study. Jarang sangat shopping yang berjenama asalkan I tahu nak gayakan itu pon dah memadai and nice people looking.

25. I seorang setia dan yakin pada cinta. I tak suka dikongkong dan tak suka mengongkong. I tak suka dipaksa tau memaksa orang. I tak kisah susah mana nak menikmati cinta asalkan I tahu 'dia' cintakan I. Bulan 12, genap I dan dia sudah setahun 'berkawan'. Sejujurnya, ini perkenalan paling lama dan semoga dapat diteruskan, Insyallah -_-

Almost 1 hour I try to complete this bloggy. My fingers are getting full of sweat.eawww! While I typing, I heard all song. Find 25 friends for the tag? Oh no. I can't. Only to:Lyana Norizan, Mohamad Fadzli, Farhan Ibn Yahya and Fatin Farhanna (sorry.I've only four). You can make the tag after reading all 25 of the above. Thank you for reading. Till then, bye.

p/s: once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tagged the person who tagged you. if I tag you, its because i want to know more about you.

*pehh.lepak jari aku.


6 comments:

hanna said...

`WOW.....great,,besshhh suke cgt2..kte suke yg num.25..hehehehhe...i think know him a lot..he my bbf right.... nice too knowing u.......

Arine Romano said...

hanna:
hi u..
thnx for reading yeahh..
nt u buat lar..
latter i chnge, n tag ur name ok..
i nk tao gk pcl u..
weee~

Anonymous said...

macam sedey la a'a neh....
lame tade jupe kamuh la budaks...
kinda miss u la tuekkkk...

Arine Romano said...

dede:
hahaha..
ne de sedey..
a'a gtao je kot..
terharu je ble dede kta gitu
tuekkkk

hiro said...

auw~

Arine Romano said...

errr?
:-o